Nederland bespreekt Brexit met 250 bedrijven

Nederland bespreekt Brexit met 250 bedrijven

Amsterdams financieel en commercieel centrum


Er zijn enkele ondernemingen in het zakencentrum van Amsterdam die hebben aangegeven te willen verhuizen als gevolg van Brexit.

Meer dan 250 bedrijven zijn in gesprek met de Nederlandse overheid over het overbrengen van hun activiteiten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland voor Brexit, aldus de Nederlandse overheid.

Volgens het ministerie van Economische Zaken zijn vorig jaar 42 ondernemingen of vestigingen en 1.923 banen uit het Verenigd Koninkrijk gelokt.

Discovery Channel, Sony en Bloomberg News hebben allemaal in Nederland geïnvesteerd.

Liam Fox, de minister van internationale handel, had afgelopen zomer in Tokio een ontmoeting met Toshimitsu Motegi, de Japanse minister van handel, toen de twee landen handelsbesprekingen voerden.
Hoe meer je leest, hoe beter.
Vorige maand kondigde Sony aan dat het zijn Europese hoofdkwartier van Londen naar Amsterdam zou verplaatsen, terwijl bedrijven in het Verenigd Koninkrijk doorgaan met het ontwikkelen van back-upplannen. De rivaal van Panasonic heeft zich al in Amsterdam gevestigd.

Naast het wereldwijde inhoudsbedrijf TVT Media en financiële dienstverleners MarketAxess en Azimo, alsmede de scheepvaartverzekering UK P&I Club, zal volgens een overheidsrapport een ander Japans bedrijf, investeringsbank Norinchukin, zich in Amsterdam vestigen.

Sommige landen zijn sinds het EU-referendum actief op zoek naar manieren om te profiteren van de Brexit, waaronder Ierland, Frankrijk, Duitsland en België, terwijl de Nederlandse premier Mark Rutte onlangs verklaarde dat hij de Brexit niet als een financiële kans ziet.

De regelgeving van de Europese Unie vereist dat financiële dienstverleners en omroepen die in de EU-lidstaten actief zijn, een vergunning krijgen om in een van de EU-lidstaten te opereren om de EU-markt te kunnen bedienen.

In België overweegt de BBC een internationaal hoofdkwartier voor de organisatie te vestigen.

“Verschillende bedrijven, zoals Discovery en Bloomberg, hebben al aangegeven in Nederland te willen investeren als gevolg van Brexit”, aldus het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

Als gevolg van Brexit is het Nederlands bureau voor buitenlandse investeringen in gesprek met meer dan 250 buitenlandse bedrijven over het openen van een vestiging hier.

Binnen de 250 organisaties waren er echter enkele Amerikaanse of Aziatische ondernemingen die hun Europese filiaalstructuur heroverwegen, aldus het onderzoek.

Er zijn ook verschillende bedrijven op deze gebieden, waaronder financiële instellingen, media, zorgverstrekkers en logistieke bedrijven.

Het aantal ondernemingen dat naar een EU-lidstaat verhuist, zal toenemen. In een recent rapport van de Confederation of British Industry en het Institute of Directors staat dat bedrijven behoefte hebben aan stabiliteit en zichtbaarheid om te kunnen investeren en niet bestand zijn tegen de politieke onzekerheid in het VK.

De auto-industrie en de farmaceutische industrie behoren tot de 50 bedrijven die Frankrijk over het Kanaal hoopt te lokken.

Meer dan 140 bedrijfsleiders, waaronder CEO’s van grote Britse bedrijven zoals Goldman Sachs en Google, woonden vorige maand een door president Emmanuel Macron georganiseerd investeringsevenement bij.

Jürgen Maier, president van Siemens UK, verklaarde vorige week dat extreme Brexiters in de European Research Group Groot-Brittannië en de Conservatieve Partij onder druk zetten.

Een kleine gunst is alles wat van u wordt verlangd. Dagelijks vertrouwen tientallen miljoenen mensen over de hele wereld op The Guardian voor onbevooroordeelde berichtgeving, en we hebben nu lezers in 180 landen die helpen ons werk financieel te ondersteunen.

Toegang tot kennis gebaseerd op wetenschap en waarheid, en analyse gebaseerd op autoriteit en integriteit is iets waarvan wij vinden dat iedereen er toegang toe zou moeten hebben. Daarom hebben we besloten om onze verslaggeving voor iedereen beschikbaar te maken, ongeacht waar ze wonen of hoeveel geld ze hebben. Als gevolg hiervan zullen meer mensen in staat zijn om beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd te worden om actie te ondernemen.

Het hebben van een waarheidszoekende wereldwijde nieuwsorganisatie als the Guardian is van cruciaal belang in deze gevaarlijke tijden. Onze journalistiek is vrij van commerciële of politieke invloed omdat we geen aandeelhouders of rijke eigenaars hebben. Dankzij onze onafhankelijkheid zijn we in staat om machthebbers te onderzoeken, te bekritiseren en te ontmaskeren op een moment dat dat nog nooit zo kritisch is geweest.

Labels:
Deel dit :

Recente berichten

Neem contact met ons op voor meer

Stuur ons een bericht als je ooit vragen hebt!